Διάφορα Άρθρα

Δωρεάν Τάμπλετ Σε Μαθητές

Υπουργείο παιδείας : δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές που δεν έχουν, πως θα γίνει η διανομή;

Τρόπους ώστε οι μαθητές όλων των βαθμίδων να έχουν τη δυνατότητα να συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αναζητά το υπουργείο παιδείας.

Παρότι τα στοιχεία που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτηκών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι μαθητές που δεν έχουν τάμπλετ ή υπολογιστή για να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο προτίθεται να προβεί στην προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης, μέσω ΕΣΠΑ προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ή μαθητές. Λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας.

Το υπουργείο έστειλε εγκύκλιο στους διευθυντές των σχολείων ζητώντας να καταγράψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία τους. Στη συνέχεια οι συσκευές θα μοιραστούν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που διαπιστωμένα τις έχουν ανάγκη. Με την λήξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας τα τάμπλετ θα πρέπει να επιστραφούν στην διεύθυνση του σχολείου.

Ειδικότερα   σύμφωνα με την εγκύκλιο στόχος αυτή της πρωτοβουλίας είναι :

α)  να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διδασκαλία, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου, όσο και μετέπειτα στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και των νέων μορφών μάθησης.

β) να υπάρξει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διδασκαλία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού.

Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει περαιτέρω το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο.

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Πηγή : www.mothersblog.gr

facebook page 

paidikimoda.gr 

Photo by Patricia Prudente on Unsplash